Ta en utdanning innen skriving

Det å skrive er noe vi lærer oss i en veldig tidlig alder. Vi må rett og slett det for å være i stand til å kommunisere med mennesker. Vi trenger også skriving for å få ut våre ideer slik at andre kan lese de. Når vi derimot er forbi ungdomsskolen, så er det ikke mye mer progresjon her. Kanskje lærer vi om noen norrøne dikt og sagaer på videregående, men her stopper altså utviklingen. Når du er ferdig med videregående har du derimot en sjanse til å fortsette læringen. Dersom du synes det er gøy å skrive, så har du en mulighet til å skrive resten av livet ditt om det er ønskelig. Det gjør du ved å registrere deg for en utdanning innen skriving. Det være seg om det er som journalist, markedsfører eller simpelthen en helhjertet skribent utdanning.

Fra BI til de minste folkeuniversitetene finnes det grader innenfor kreativ skriving. Det er fordi det alltid er behov for skribenter. Vi tenker kanskje at det meste er skrevet om der ute, men det er langt i fra tilfellet. Det er millioner av tekster der ute som venter på å bli skrevet bare i dag. I tillegg vil det komme en rekke nye konsepter som må skrives om og deles i diverse kanaler, alle med forskjellig ordlyder for å møte de forskjellige målgruppene. Dessuten må vi ikke glemme at de gamle tekstene trenger en oppussing etterhvert også, og vi kan skrive om historien som nåtiden en gang jo vil bli til. Det er rett og slett endeløst med ting å skrive om, og derfor skal du ikke bekymre deg for å få jobb etter endte studier.

For mange kreative studier skal det riktignok sies at det kan være vanskelig å skaffe seg jobb etter endt utdanning. Mange ender opp med å ta seg andre jobber som ikke er relatert til utdanning, eller de driver bare på med sin lidenskap på deltid. Selv om noen lykkes er det ikke alltid enkelt. Innen skriving er det derimot ingenting å bekymre deg for. Skribenter er alltid pakket fulle med arbeid fra klienter, det være seg om det er på jobb eller hjemme med frilansarbeid. Det som er så deilig med å være skribent er at du simpelthen bare får betalt for å dele dine ideer, og det gjerne hjemmefra i pysjen. Så søk et studie innen denne disiplinen i dag for å leve drømmelivet!