Start din egen skrivebedrift

Har du en liten skribent i magen, men er ikke helt klart for å være forfatter? Det er mange som liker å skrive, men da heller om mindre emner. Enten det er deres personlig liv, hobbyer eller andre emner, så liker de å produsere kortere tekster. Noen elsker oppmerksomheten, mens andre gjør det bare for å dele tankene. Da internettet ble kommersialisert for snaue 20 år siden, så var det slik at bloggene dominerte store deler av nettet. Dette var tiden da alle så sitt snitt til å dele om livet sitt til resten av verden, og siden søkemotorene var ganske så umodne, så kunne en med bare simple ord fort ranke helt øverst. Selv om det ikke er tilfellet i dag, så er det liten tvil om at bloggene er blant de mest populære sidene på nett. Bare her hjemme i Norge er bloggerne rikskjendiser, og de har egne TV-program. De er rett og slett kjentfolk for det innholdet de produserer. Bak disse bloggerne som tjener millioner, så følger det derimot en rekke andre skribenter også. Enten de skriver for sin egen lille blogg, eller tjener godt på andre oppdrag, så har disse løst en kode som vi skal prøve å se litt nærmere på her.

En konstant nød for innhold

Internettet trenger alltid innhold, og det gjelder på norsk også. Dersom du på død og liv ønsker å skrive på engelsk, så skal du vite at det fort vil betale mye mindre og være vanskeligere å finne en skrivejobb. Det er fordi det er så mange skribenter, og ikke nok tekster. Det gjør at etterspørselen etter arbeid, og det manglende tilbudet av arbeid, presser prisene ned, fordi kjøperne vet at de kan gjøre det. Det er derfor anbefalt å skrive på norsk. Det er heller ikke nødvendigvis anbefalt å skrive på egen blogg, med mindre du sitter på en helt strålende ide. En bedre ide enn å skrive selv, er å kontakte byråer rundt omkring. Kanskje trenger de avlastning, og kanskje har de en rekke tekster som du kan skrive for dem. Det koster deg så lite å strekke ut en hånd. Oppretter du et AS eller et Enkeltmannsforetak (EMF), så kan du enkelt og greit bare fakturere per oppdrag. Skaff deg noen enkle skriveprogram, kanskje en ny computer, og sett i gang med arbeidet. Du kan også eventuelt videreføre noe av arbeidet selv og drive som en mellommann. Internettet er simpelthen helt perfekt for å starte en skrivebedrift.

Vær kreativ

Sørg for at du er kreativ i oppstartsfasen. Her gjelder det å få så mange klienter som mulig. Dersom vi antar at hver klient bestiller tekster for 5.000 kr i måneden, så trenger du faktisk ikke mer enn 6 klienter totalt for å hanke inn en respektabel månedslønn. Det er derimot ikke her du skal stoppe, og vekstpotensialet er så ufattelig stort. Dessuten, finner du din nisje, som å skrive om forbrukslån for eksempel, så kan du bli riktig ettertraktet. Er du tøff nok kan du også starte med å produsere tekster til din egen affiliate. Dette er en side hvor du produserer innholdet og plasserer linker til bedrifters nettsider. Når dine lesere klikker på disse og kjøper på siden linken henviser til, så får du en andel.

Kort oppsummert er det mange metoder for å starte en suksessfull skrivebedrift. Det handler bare om at du må starte en i dag!