Skribent på nett – en heldagsjobb?

Vil du bli skribent på nett eller online innholdsprodusent, ligger den digitale verden for dine føtter – eller skal vi si hender. Du har kanskje tenkt på at du egentlig ikke har så lyst å være ansatt, men heller være mer fri til å legge opp dager og uker som du selv vil? Da kan det å jobbe fra gjesteværelset være noe for deg.

Får du et godt rykte på deg, skal du ikke se bort ifra at pressen vil jobbe med deg. Eller kanskje du skal satse på å bli forfatter, som Maja Lunde med sine kritiske fiksjoner.

Hvordan skal du så gå fram i mylderet av tilbydere og sjanser? Det er kanskje lurt å ta det hele fra starten en gang til.

Skrive blogg

Mange tror at det å skrive på nett handler om å lage en blogg. Det kan det også å være, og det generelle tipset er nok at alle som har lyst bør lage sin egen blogg. Det er mulig å tjene penger fra den etter en stund, og du får i tillegg trening i hvordan du skal skrive best mulig på nett.

Det kan være lurt å ha en lidenskap for noe, for eksempel dansing eller sopp. Så lenge du skriver spennende slik at andre kan lære noe, er det et godt utgangspunkt.

Mange av de som skriver, gjør det imidlertid for andre. Du kan begynne å ta penger for å skrive for andre, og dermed skape din egen lille skrivefabrikk. Dette kan være vanskelig, for hvor skal du egentlig begynne?

Bli med i forum

Ett tips er å søke i forum på nett for å se hva andre skriver. Det kan være KK-forumet, Quora, Pinterest eller webforumet. Her vil du møte likesinnede, eller til og med folk som vil at du skal skrive for dem. De har gjerne viktig kunnskap, som hvordan du skal skrive søkemotoroptimaliserte tekster (SEO).