Journalisten – En av vår tids viktigste jobber?

Før i tiden var det få ting som var mer symbolisk enn at far i huset sparker bena opp på bordet, lente seg tilbake i godstolen, tok en stor slurk kaffe og ikke minst, leste avisen før han gikk på jobb. En ferskpresset avis som kom på døren hver morgen var simpelthen noe vi måtte ha. Den dag i dag er det fortsatt mennesker som verdsetter denne prosessen. Allikevel må vi være ærlige med oss selv og si at de færreste fortsatt får avisen levert på døren. Faktisk får de færreste tak i de fysiske avisene i det hele tatt. Dette var en effekt av internettet. Overføringen til nettaviser var uten tvil en tøff en, men avisene overlevde i stor grad. Den dag i dag er det derimot et annet problem som avisene møter på.

Falske nyheter

Begrepet falske nyheter ble først og fremst gjort populært av president Donald Trump. Da han var nominert til å bli USA sin president, så gikk han hardt ut mot mange kanaler på venstresiden, deriblant CNN, og kalte dem for Fake News. Dette begrepet skulle spres videre og videre i det uendelige. Uansett hvor en står ideologisk, så er det ikke til å skyve under en storm at Trump hadde et poeng. Selv om han mest sannsynlig kun ønsket å maskere for seg selv, så slapp han ut den store elefanten i rommet. Der journalisten i flere hundre år hadde blitt stolt blindt på, så var folk mer opptatt av hva en fersk politiker mente. Fakta var utelatt å lytte på, fordi enkelte journalister hadde tøyd strikken altfor langt.

Anerkjennelse

Der journalister uten tvil jobber for å levere kvalitet og tekster som selger, så vil de også ha anerkjennelse. Det førte til at enkelte journalister ene og alene jaktet den mer ekstreme nyhetene enn den andre. Selv om denne verden er i kaos, så skjer det simpelthen ikke så mye spennende at du kan sjokkere leserne dine hver dag. Det var derimot her journalister begynte å spinne på ord og meninger og lage skandaler lik tabloidavisene. Journalistene ble derimot avslørt og fikk seg en skikkelig støkk.

Det er synd at nyheter har gått denne veien, men dersom du er en fornuftig person, så innser du at journalister fortsatt har en meget viktig jobb. Ikke tro det du leser i sosiale medier, eller i hvert fall ikke dine egne innesluttede medier. Les ordentlige artikler skrevet av seriøse journalister. De gjør nemlig en av vår tids viktigste jobber!