Hva er en blog

Mange unge velger å skrive en blog. En blog kan være en personlig dagbok. Eller den kan ha et mer kommersielt utseende, være en podcast eller en vlogg (video blogg). De fleste blogger har temaer som musikk, livsstil, politikk og andre emner. Det er mange aktuelle emner, og som regel så følger en blog en krets av temaer eller interesser. Noen finnes internt i bedrifter og har som mål å forbedre, og styrke kommunikasjonen både internt og eksternt.

Pink-blogger og mer

Blogger er mer enn bare “Rosablogg” med tenåringers interesser og livsstil emner. Kunst-blogger er noe som blir mer og mer vanlig. Dette er ofte blogger hvor kunstneren viser sitt arbeide, har informasjon om seg selv, og de tjenester som kurs og annet som tilbys til andre. Det kan inneholde en utstilling, og inneha sider med tips og ideer for spesielle teknikker. Personlige blogger er mer sentimentale, og omhandler følelser, tanker og refleksjoner over livet og andre emner som en er opptatt an. Noen blog-tjenester har gebyr priser, mens andre er gratis.

Elstadsamlinga

Elstadsamlinga er et fint sted Start skrivebransjen å lese og lære litt mer om skriving. Det er mange ulike forum for skriving idag. Det er viktig å finne hvor din lidenskap er, og hvor den kan føre deg. Kanskje er du en yrende forfatter? De fleste blogger er primært skriftlige, mens andre består av for eksempel daglige video, som en vlogg. De fleste blogger idag kommer med egne skrive verktøy, og det er ikke lenger nødvendig å kunne HTML data koding. Det er hjelp for publisering, og en del verktøy tilbys for oppdatering mot mobiltelefon.

Det er viktig å bestemme seg for hvem ønsket målgruppe er når en skriver. Språket og skrivemåte er viktig for å nå den ønskede mottaker. Det er viktig med kommentarfelt for å bygge opp tillit og enkel kommunikasjon med leser om det er ønskelig.